Oops! Sorry!!


This site doesn't support Internet Explorer. Please use a modern browser like Chrome, Firefox or Edge.

Oikeus elämään

Oikeus elämäänApua

Tarvitsetko apua?

Oletko raskaana?Pelottaako? Onko tilanteesi haastava? Koetko, että olet jäänyt yksin?

Itutyö tarjoaa naisille ja pariskunnille apua yllätysraskaustilanteessa. Älä jää yksin, vaan ota rohkeasti yhteyttä.

 

https://ituprojekti.net/fi/apua-yllatysraskauteen/

Oletko käynyt läpi abortin?


Ahdistaako ja haluaisit purkaa tuntojasi? 

Aborttia on mahdollisuus käydä läpi työntekijän kanssa kahden kesken tai Askeleet-pienryhmässä. 


https://ituprojekti.net/fi/apua-abortin-jalkeen/

Haluatko lopettaa abortin kesken?

Jos olet aloittanut abortin ja ottanut ensimmäisen lääkkeen, mifepriston, voit jättää abortin kesken. Ensimmäinen lääke ei vauriota sikiötä vaikkakin lisää keskenmenon riskiä. Monia vauvoja on syntynyt täysin terveenä, vaikka nainen olisi ehtinyt ottamaan ensimmäisen lääkkeen ennen varsinaista aborttia. Teratologisesta palvelunumerosta saat virallista tietoa sekä tietoa myös muiden lääkkeiden vaikutuksesta raskauteen.


Teratologian tietopalvelu 09 471 765 00 ma ja pe 9-13, ti ja to 9-15, ke 12-16

Tarvitsetko apua perheen haasteisiin?

Oletko yksinhuoltaja tai muuten taakoittavassa tilanteessa?


Kaupungit ja kunnat ovat velvollisia tarjoamaan kotipalveluita tilapäisesti haastavassa tilanteessa oleville perheille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea. Kotipalvelu ei edellytä lastensuojelun asiakkuutta. Kysy lisää paikalliselta neuvolalta tai sosiaalipalveluista. Lisää yhteiskunnan tuista.


https://ituprojekti.net/fi/yhteiskunnan-tuet-lapsiperheille

Kaipaatko hengellistä apua?

Oikeus elämään ry perustuu kristilliseen ihmiskuvaan ja maailmankatsomukseen. Tämän pohjalta uskomme, että jokainen ihminen on mittaamattoman arvokas ja ainutlaatuinen yksilö hedelmöityksestä asti. Raamattu näyttää moneen otteeseen ihmisen arvon kohdusta asti, esimerkiksi Psalmissa 139, kun kuningas Daavid kirjoittaa:


”Sinä loit minut sisintäni myöten, sinä kudoit minut kokoon äitini kohdussa. Minä kiitän sinua siitä, että minut on tehty ylen ihmeellisesti. Ihmeelliset ovat sinun tekosi, sieluni tietää sen sangen hyvin. Minun luuni eivät olleet sinulta kätkössä, kun minut salassa valmistettiin, kun minut kudottiin taidokkaasti maan syvyyksissä. Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani.” (Ps. 139:13-17a)


Jos olet raskaana vaikeassa tilanteessa, haluamme vakuuttaa: toivoa on! Vauvasi ei ole vahinko, vaan Jumalan luoma poika tai tyttö, ja Hänelle suunnattoman arvokas – kuten sinäkin. Jumala haluaa tuoda toivon ja tulevaisuuden niin sinulle kuin vauvallesi.


Jos olet tehnyt abortin ja kadut sitä, vakuutamme: Jeesus Kristus on ristinkuolemallaan ja ylösnousemuksellaan kantanut kaikki synnit – myös abortin. Hän haluaa antaa sinulle anteeksi ja Hän voi vapauttaa sinut abortin traumasta. Uskomme, että abortissa menetetyt vauvat ovat Taivaassa Jumalan luona. Mekin pääsemme Taivaaseen ja saamme ikuisen elämän, jos otamme vastaan Jeesuksen. ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.” (Joh. 3:16)


Jos haluat hengellistä apua kriisiraskaustilanteessa tai abortin jälkeen, voit ottaa yhteyttä meihin, Itu-projektiin tai etsiä paikallisen seurakunnan. Voimme myös auttaa sinua löytämään seurakunnan paikkakunnallasi. Älä jää yksin kriisiraskaustilanteessa tai abortin jälkeen!